2019. április 3., szerda

Padlizsános csicseriborsókrém

Gyors mártogatós de akár főétel is lehet ez a zöldségkrém. Fűszerezéstől függően lehet markánsabb de egészen lágy is. Zöldségchipsszel vagy parmezános rúddal isteni.


















Hozzávalók:
800g csicseriborsó előre főtt (üvegben vagy konzervben kapható)
3 kis padlizsán
római kömény
só, bors
2 gerezd fokhagyma apróra zúzva
1 kis vöröshagyma apróra vágva
1 ek szezámmag vagy tahini
a tetejére valamilyen mag itt most tökmag

Elkészítés:
A padlizsánokat 4 hosszúkás szeletbe vágom és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütöm. A csicseriborsó levét megtartom. A csicseriborsót és a megsült padlizsánok belsejét (a lila külsejét kézzel leszedtem)  és minden más hozzávalót a csicseriborsó levével együtt botmixerrel összemixelem. Annyi levet adj hozzá amivel már mixelni lehet nekem ez egy üveg csicseriborsó leve volt. Díszítsd magokkal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése