Az egyik nagy kedvenc a rántott hús került az asztalra kicsit másképp. Én sosem szerettem bő olajban kisütni bármi is legyen a sütnivaló, valahogy sem a látvány sem az "illat" nem megnyerő. Ellenben a végeredmény isteni finom. Persze ma már ki lehetne sütni kókuszzsírban is, de valahogy nekem ez sem fekszik annyira. Így egy időtakarékos megoldást választottam míg a sütőben sül a husi én közben például legózhatok is akár.
Hozzávalók:
5 szelet csirkehús
só, bors
7-8 ek. zabkorpa
2 egész tojás
fűszerolaj (én az aszalt paradicsom megmaradt fűszeres olaját használtam)
A vékonyra vágott csirkehúst besózzuk, borsozzuk, majd zabkorpába és a megsózott felvert tojásba forgatjuk. Tepsibe tesszük és megkenjük (vagy ha van olajszórónk akkor használjuk azt), - így a külseje jó ropogós lesz - és előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon (légkeverés) 40-45 percig sütjük (nem kell lefedni). Mellé zöldséges sajtsalátát ettünk.
"felvert tojásba forgatjuk. Tepsibe tesszük és megkenjük"
VálaszTörlésA nyers tojásba mártott szeleteket hogy lehet megkenni olajjal? Milyen eszközzel?
Szia!
VálaszTörlésÉn szilikonos kenőecsettel kenem meg, Ikeában kapható két darabos talán 800.- körül volt. Nagyon szeretem mert könnyen tisztítható.
Szia!
VálaszTörlésKérlek írd le a zöldséges sajtsaláta receptjét is.
Tetszenek a receptjeid. Párat már elkészítettem. Finom volt.
Szia!
TörlésÖrülök hogy tetszenek a receptek. A napokban felteszem a sajtos zöldség sali receptjét is! Köszönöm hogy olvasod az oldalt!