2014. december 6., szombat

Kenyérsütőben sült gluténmentes kenyér

Anyukám Hauser gépét kértem kölcsön hogy kipróbáljam milyen kenyér sül ki egy kenyérsütőgépben. Extra kényelmes megoldás, beleöntöttem a hozzávalókat és 3 óra alatt megdagasztotta és megsütötte. Szép magas kenyér lett belőle. Lehet ezt még fokozni a dagasztás utáni sípszónál mehetnek bele magok is vagy a végén a tetejére. Miután megsült érdemes átkenni hogy szép fényes legyen pl kókuszzsírral.













Hozzávalók:
270 ml langyos víz
1 ek kókuszolaj vagy folyósra melegített kókuszzsír
250 g Shar B Mix liszt
egy csomag szárított élesztőpor (Dr Oetker vagy Budafoki)
egy ek burgonyapehely

Elkészítés:
A hozzávalókat a felsoroltak szerinti sorrendben öntjük a gépbe. Ez nagyon fontos! Az élesztő a só és olaj ne érintkezzen! Amíg keleszt a gép ne nyissuk ki a tetejét.

Normal programon ment 3 órát, világos szín fokozaton  és ez egy kisadag volt. Nem szárad ki annyira mint a sima sütőben sült és sokkal nagyobb kenyérszeleteket ettünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése