Nagyon szeretjük a fűszerezett sült húsokat grillen, és a fasírt is nagy kedvenc így miután most mindent vagy grillezünk vagy bográcsban főzünk (nem, nem csak a nyár hanem a konyha felújítása miatt is :) ) fasírtokat sütöttünk grillen. Úgy gondoltam hogy egy jó nagy adag egy jó ideig elég lehet persze szokás szerint tévedtem. Nincs az az adag ami sokáig tartana.
Hozzávalók:
1,20 kg sertés lapocka ledaráltatva (így sokkal jobb minőségű mintha előre ledaráltat veszünk, nem lesznek benne kemény darabok, ami miatt a gyerekek ne ennék meg)
egy nagyon nagy fej hagyma kis lyukú reszelőn lereszelve
egy nagy ek mustár
egy nagy ek ketchup
Himalája só
bors
3 ek grillfűszer
Elkészítés:
a hozzávalókat összegyúrjuk és nagyobb lapos adagokat formálunk. Forró parázson adagonként 10 perc alatt megsütjük. Teszteljük le hogy jól átsült-e az egyik fasírtot vágjuk ketté hogy a közepe nem rózsaszín-e. Akkor jó ha fehér de még egy kicsit szaftos. Köretnek grillezett cukkinit és padlizsánt ettünk hozzá magos mustárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése