2017. március 30., csütörtök

Lazac vacsora fokhagymás citromos öntettel

Igazán fenséges ízeket lehet összehozni 10 perc alatt. Lazacot már bármelyik bevásárlóhelyen lehet kapni fagyasztva és semmilyen plusz tudás nem kell a halsütéshez. Ha húst sütöttél már akkor halat is tudsz. :) A mártás pedig fényéveket emel a hal ízén pedig a vadlazac már önmagában is isteni. Érdemes rászánni a 10 percet egyik este és kipróbálni.







Hozzávalók:
két szelet lazac (vadlazacot vettem az Aldiban egy dobozban két szelet van)
egy citrom
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj + 2 ek a lazacsütéshez is
fél kispohárnyi zöldségleves (kb 1 deci, lehet forró vízből és egy negyed bio zöldségkockából)
egy kanál méz
3 ek vaj (itt használd ami a diétádba belefér én növényi margarint használtam ami nem hidrogenizált és tejmentes)
só, bors
köretnek saláta
díszítéshez petrezselyem vagy metélőhagyma

Vedd ki a lazacot a mélyhűtőből 10-15 perccel sütés előtt. Addig összeáll a mártás. 2 ek olívaolajon pirítsd meg a két gerezd fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát. 1 perc míg kicsit elkezd barnulni. Aztán adj hozzá fél kispohárnyi zöldséglevest. El is zárhatod alatta a gázt. Mehet bele egy fél kicsavart citrom leve és egy kanál méz majd a 3 kanál vaj. Kész is az öntet. A lazacnak egy serpenyőben hevíts olívaolajat vagy egy nagy kanál kókuszzsírt. A lazacszeleteket forgasd nagyszemű sóba és borsba. Tedd a forró serpenyőbe és oldalanként pirítsd 3-4 percig. Ha fagyott volt akkor ha úgy látod kész van (mint a lenti fotón hasonlóan néz ki) akkor ellenőrizd a közepét is hogy ugyanúgy átsült-e mint a széle. Ha nem akkor vágd ketté a szeletet és süsd még így is két percig. Szedd tányérra és locsold meg az öntettel, már az illata is mámorító. Szedd mellé a salátát és tálald még melegében. Díszítsd a maradék fél citrommal gerezdekre vágva és zöldfűszerrel. Ilyen gyors vacsit ennyire pazar ízvilággal..hát kell ennél több?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése