Fafülgomba rizstejszínes csirkével
Hozzávalók:
egy marék szárított fafülgomba
70 dkg csirkemell (filézett)
egy 100 ml rizstejszín
egy nagyobb vöröshagyma
Himalája só, bors
köretnek rizst ettünk hozzá de magában egytálételnek is jó!
Elkészítés:
a marék szárított gombát vízzel átmossuk, jó adag (legalább a gomba kétszerese) forró vízbe beáztatjuk 1 kerek órára. Az áztatóvizet leöntjük, nem használjuk fel erre a csomagolás hátoldalán is felhívják a figyelmünket. Gyönyörű nagyra feldagadnak a gombák és máris fogyasztható állapotba kerültek. Az apróra vágott hagymát egy kis kókuszzsíron megfuttatom, majd a kockára aprított csirkét ráteszem, sózom-borsozom, pár percet pirítom (míg fehér nem lesz) majd hozzáadom a rizstejszínt és még egy nagy bögre tisztított vizet, fedő alatt még 10 percet párolom, belekeverem a gombát és kész (közben a rizst megfőztem), együtt tálaltam. 8 nagy adag lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése