2014. november 20., csütörtök

Török lepény glutén-, tej- és tojásmentes

Szoktam lelkesedni receptekért de ennél 100%-osan sikerült az ami mindig is a célom volt, egészségeset és a diétáknak megfelelőt enni olyat aminek ugyanolyan az íze mint pl éttermi társainak. Ez most nagyon összejött és szívből ajánlom megéri kipróbálni!












Hozzávalók:
300g Shar B mix liszt
2 kk Himalája só
200 ml langyos víz vagy tej (én rizstejet használtam)
2 ek kókuszzsír vagy olaj
1 tasak Dr Oetker élesztő (vagy más gluténmentes élesztő)
Töltelék:
ami persze bármi lehet és ideális módja a maradékok felhasználásának
pár szelet sonka (glutén,-tejmentes)
Pár szelet vagy egy marék reszelt Pannónia sajt (ez laktózmentes)
egy kisebb fej lila hagyma

Elkészítés:
a lisztet és a sót elkeverjük majd a közepébe öntjük a folyékony kókuszzsírt és a langyos vizet majd rá az élesztőt. Az egészet egy deszkán jól átdagasztjuk, majd egy kiolajozott tálba tesszük 45 percre nyugodt helyre letakarva keleszteni. Ha letelt az idő négy felé vágjuk egy késsel és négy kis cipót formáztunk belőle, majd letakarva 15 percet kelesztjük. Míg kel apró darabokra vágjuk a tölteléket, azaz most ez a sonkát, lila hagymát és Pannónia sajtot jelentette. A megkelt cipókat egyenként kb 25-30 cm-eres körlappá nyújtjuk elég vékony lesz a tészta de ez így jó! Folyamatosan lisztezzünk alatta hogy ne ragadjon le. Majd az egyikre szórjuk az apróra vágott töltelék felét és a tetejére illesztjük a másik korongot és a széleit kicsit felhajtjuk vagy jól összenyomkodjuk. Ezt tesszük a másik két kör tésztával is. Egy serpenyőt felmelegítünk és egy lapát segítségével az egyik töltött lepényt a serpenyőbe helyezzük. Oldalanként kb 4 percig sütjük. Könnyű dolgunk van mert nagyon jól látszik mikor eléri a sült állapotot kis barna foltok lesznek a tésztán. Jöhet a másik oldal és a másik lepény. Leginkább tudjátok mihez hasonlít ez a tészta? Az igazán vékony pizzatésztához.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése