Karácsonyfa fánkot sütöttem! Vagy lehet salsa táncos forma is ki mit lát meg benne. Az íze finom fánkos :) A nagy előnye hogy ez egy olyan recept ahol a fánk tésztát nem kell keleszteni úgyhogy viszonylag gyorsan kész.
Hozzávalók:
12 dkg gluténmentes liszt (Shar)
4 tojás
pici só (Himalája)
1 ek xukor
5 dkg növényi margarin vagy kókuszzsír
2 és fél deci rizstej vagy mandulatej
zsír vagy olaj a sütéshez
pici fahéj és édesítő a tálaláshoz
Elkészítés:
egy kis lábosban összemelegítjük a tejet a vajat és a sót. Hozzáadjuka lisztet és közben folyamatosan keverjük habverővel, különben a Shar liszt az életben nem lesz csomómentes (mosolyogsz? akkor ismered ugye? :)) Aztán áttesszük egy nagyobb tálba és 10 percet pihentetjük a lényeg hogy hűljön és a tojások ne legyenek azonnal rántotta ízűek ha belekerülnek. Ha kihűlt akkor mehetnek bele a tojások és a kitartó habverőzés, keverd míg csomómentes és szép fényes nem lesz. Jön a sütés. Melegítsd fel az olajat vagy zsírt forróra. Vágj ki egy zacskó csücskét (vagy használj habzsákot) és töltsd meg a tésztával majd nyomd a forró olajba (ahogy sikerül...nekem lett ami fenyőfa formájúra sikerült). Egy perc az egyik oldalon majd a másikon és kész is. Szedd ki és csöpögtesd le a felesleges zsiradékot. Ez azért egy hétvégi recept! :) Tálald fahéj-xukor keverékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése