2014. január 17., péntek

Parmezános rúd

Esti filmhez vagy vendégek fogadásához is nagyon bevált parmezános rúd következik, amihez mi csípős salsát szeretünk mártogatni.

Hozzávalók:
10 deka vaj
egy tojás sárgája
5 dkg parmezán reszelve
20 dkg zabpehely leőrölve
1 ek oregánó vagy bazsalikom
4 ek víz
1 ek ecet
1 ek só
fél ek őrölt bors

Elkészítés:
Összekeverjük a zabot a parmezánt a sót, a borsot, a fűszereket majd hozzákeverjük a tojássárgáját a vajat és összedolgozzuk morzsálható állagúvá. Mehet hozzá a víz, ecet is. Ha a diétánk nem engedi az ecetet akkor elhagyhatjuk. Egy kis cipót gyúrunk belőle. A zab miatt morzsálódik így a kinyújtás óvatosságot igényel. Egy műanyag deszkán vagy akár már a tepsiben kinyújtjuk a tésztát és 1 cm-es rudacskákat vágunk. 175 fokon kb 14 perc alatt kisütjük. Magában is nagyon jó de mártogathatjuk is. Esti baráti összejövetelek kísérője. Ez az adag kb 4 emberre elég és kb 10 perc alatt fogy el.Mártogatáshoz adjunk egy kis kanalat segítségül mert a rudak könnyen eltörhetnek :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése