2013. december 29., vasárnap

Mézes-diós karaj sütőtökkel

Ez volta a 2013-as karácsonyi vacsoránk. Szerintem nagyon jól harmonizált a dió, az édes méz, a sütőtök és a sült hús, igazi karácsonyi volt az íze is.

Hozzávalók:
5 kiklopfolt, sózott, borsozott karaj szelet
egy marák dió
2 ek méz
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 vagy fél chillipaprika
1-2 dl húsleves
 előre megsütött sütőtök szeletek

Elkészítés:
A hússzeleteket vajban kisütőm, először nagy lángon aztán kicsit visszaveszem, ez csak pár perc. Ha megsültek kiveszem és melegen tartom (lefóliázom vagy fedőt teszek rá). Teszek még egy kanál vajat serpenyőbe és egy kis húslevessel felöntöm, mehet bele a lereszelt fokhagyma, apróra vágott chilli, a méz és a dió is. Jól megkeverem és kicsit felmelegítem (vagy már eleve lehet meleg a húsleves-alaplé) majd tálalom a húst ezzel a szósszal. A sült sütőtökből kikanalazom az édes belsejét és arra is teszek pár szem dót. Köretnek jó lehet hozzá a barna rizs is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése