2019. április 1., hétfő

Zöldségchips sütőben sütve

Egészséges és kevés kalória. Most kelkáposztalevélből készült padlizsános csicseriborsókrémhez. Bármilyen leveles zöldséggel működik, és csak pár perc. És a legjobb hogy sütőben sül!











Hozzávalók:
5 db kelkáposzta levél (vagy bármilyen más zöldég nagy levele)
1 kk olívaolaj vagy más hidegen sajtolt növényi olaj és még kókuszzsírral is működik

Elkészítés:
vágd a leveleket apró háromszögekké, ekkora lesz a chipszed. Tegyél rá valamilyen hidegen sajtolt olajat és jól forgasd össze. Széles tepsibe oszd el úgy hogy ne legyenek egymáson a levelek, mindegyik szépen egymás mellett feküldjön. Én tettem alá sütőpaprt is. Előmelegített sütőben 200 fokon süsd 12 pecet. 8. pecnél ellenőrizd nehogy megégjenek. Akkor jók ha barnulni kezd a szélük akkor már ropogósak, olyanok mint a képen. Kínálj hozzá padlizsános csicseriborsókrémet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése