2019. június 28., péntek

Epres csokitorta

Puha szuper csokis torta a hétvégére. Eperrel vagy bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető. Igazából nem tudnék olyan gyümölcsöt mondani ami nem megy a csokihoz! Nyári finomság! Vendégség, szülinap bárhova jó. Annyira jó hogy akár egymagamnak is elkészíteném!










Hozzávalók:
200g finomra őrölt a diétádnak megfelelő liszt
200g édesítőszer vagy cukorhelyettesítő én nádcukrot használtam
60g karobpor vagy kakaópor
1 tk szódabikarbóna
pici himalája só
60 növényi nem hidrogénezett margarin
1 tk ecet (nem kell kétségbe esni nem fogod érezni rajta)
250 víz
100g étcsoki 70%-os
50g növényi nem hidrogénezett margarin
60g növényi tejszín vagy laktózmentes

200g eper
20g édesítő
egy csomag főzős zselatin vagy agar agar
30g víz

Elkészítés:
a lisztet, cukrot, kakaóport, sót és szódabikarbónát összekeverjük. Az ecetet és a vizet összekeverjük és apránként a lisztes keverékhez adjuk. A vajat felmelegítjük és hozzácsurgatjuk, közben keverjük. Kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. 175 fokon 1 órát sütjük. Igen kell neki egy egész óra.
A csokit a vajjal együtt felolvasztjuk egy kis lábosban és hozzákeverjük a tejszínt. A kihűlt piskótát kettévágjuk a krém nagyobb részével megtöltjük majd ami marad azzal bevonjuk a tetejét.
Az eprekkel vagy más gyümölccsel feldíszítjük.
Jöhet mindenki kedvence a zselatin!
A főzős zselatint a csomag szerint előkészítjük, a vizet ne melegítsd túl! Add hozzá az édesítőt de el is hagyhatod. Addig keverd amíg a keverőkanalat ha kihúzod a zselatinból akkor valamennyi rajta marad. Ne hagyd nagyon kihűlni mert nagyon megszilárdul. Ha jó az állaga akkor mehet a torta tetejére. Azért is jó a kapcsos tortaforma mert így a zselatin oldalt nem folyik le a sütiről. Mehet a hűtőbe pár órára vagy egy egész éjszakára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése