2019. augusztus 5., hétfő

Zöldséges tortilla

A tortilla olyan akár a szendvics. Szuper maradékfelhasználásra hiszen bármivel megtölthető. Nekem a kedvencem a babkrém és rá mindenféle zöldség, gyors és akár még utazás közben egy gyerekekkel teli kocsiban is kivitelezhető. Jó tízóraira de vacsorának is megfelelő. Mehet bele sonka, fasírt, rántott hús, sült csirke vagy akár még főtt tartja maradék is, ha a hús is szempont. De a tojás minden formája is jó bele és persze sajt is. A szószok kedvünk szerint változtathatók s így nem is lesz unalmas a tortilla ha havonta többször is elkészítjük. Csípős, édes, tárkonyos, mustáros, keleti fűszeres, humuszos, mexikói :) bármilyen.


Hozzávalók 6 tortilla laphoz:
két hosszában felvágott sárgarépa
jégsaláta (fele is elég ha nagy)
2 db kaliforniai paprika
minimális pár szál hagyma
egy konzerv előre főtt vörösbab
fél gerezd fokhagyma
1 kk mustár
gluténmentes tortilla lapok


Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk és felszeleteljük. Egy turmixban a babot (a leve nem kell azt leöntjük) a fokhagymával és egy kis kanál mustárral összeturmixoljuk. Ha nem elég sűrű a krém akkor szitán átpasszírozzuk és a fent maradt krémmel kenjük meg a tortillákat. Kóstoljuk meg sózzuk-borsozzuk, esetleg mehet bele erős mustár ha szereted. A tortillákat egyenként a gáztűzhely lángjánál átmelegítjük és megkenjük a krémmel majd mehetnek rá a zöldségek ha szeretnéd akkor további sajtok vagy hús. Feltekered és már eheted is. Mi ezt szoktuk vinni akkor is ha a gyereknek egész napos versenye van. A büféből úgysem ehetünk meg semmit így mi mindig egy nagy halom tortillával érkezünk a sportcsarnokokba (meg némi sütivel egy dobozban :D).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése