2014. április 3., csütörtök

Tejbegríz tej és gríz nélkül :)

Mi van akkor ha glutén- és tejmentesen kell tejbegrízt készíteni kedves szerettünknek mert allergiás a tejre és a búzára? Hát kitalálunk valamit!

fél liter víz
6 ek kukoricadara
fél kk fahéj
3 ek méz
tetejére kakaópor



Elkészítés:
a vizet felforraljuk majd belekanalazzuk a gríznek való kukoricadarát. Lelkesen keverjük, míg besűrűsödik kb 4 perc. Ha valaki még sűrűbben szereti tegyen még egy-két kanállal. De vigyázat mert ahogy hűl még sűrűsödik ám tovább! Kis tálkákba vagy poharakba merjük és kicsit hagyjuk hűlni. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóporral vagy ehetjük gyümölccsel vagy lekvárral is.



2 megjegyzés:

  1. Szia lenne egy kérdésem hogy mikor tesszük bele a mézet
    Előre-is köszönöm :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Laci!
      Miután besűrűsödött és lezártad alatta a lángot tedd bele a mézet. Azért ne előbb mert odaéghet. :)

      Törlés