2014. február 27., csütörtök

Narancsos sertés mandulával

Húsos egytálétel gyümölccsel, édes és savanyú a mandula pedig nagyon feldobja.

egy kiló sertéshús kockára vágva
3 nagy narancs
1 szál sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek bombay masala fűszerkeverék
egy fél citrom
2 ek méz
Himalája só, bors,
5 dkg mandula


Elkészítés:
a sertéshús kockákat besózzuk borsozzuk és kókuszzsíron átsütjük. A hosszúkás szálakra vágott hagymát és a lereszelt répát a 3 narancs levével és lereszelt héjával elkeverjük, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket is. Fedő alatt főzzük legalább 50 percet, idő közben 1-2 db vizet adjunk hozzá. Ha a hús megpuhult akkor adjuk hozzá a mézet és a fél citrom levét és kicsit sózzunk utána. Pár percet még főzzük, majd tálaláskor megszórjuk a mandulával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése