2014. február 26., szerda

Epres-banános torta

Erről a receptről csak annyit szeretnék írni hogy mennyei és minden cukrászsütit megelőzött a sorban nálunk. Puha és krémes és nem édes csak gyümölcsízű.

5 tojás
20 dkg dió
egy kk foszfátmentes sütőpor
15 dkg vaj (vagy ghí)
3 nagy banán (jó ha jó puha)
5 szem eper
2 ek méz
kb 3-4 dkg étcsoki


Elkészítés:
a diót ledaráljuk és a tojássárgákkal és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a diós masszába. Előmelegített sütőben 22-25 percig sütjük 170 fokon. Utána rácson kihűtjük. A krém pedig a vajat jól elkeverjük hogy krémszerű legyen és hozzáadjuk az összenyomogatott banánt. Majd hozzáadjuk a mézet is. A piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krém felével majd a tetejére tesszük a másik felét és az egész tortát beborítjuk a maradékkal. A tetejére eperszemeket szétvágjuk és azzal díszítjük majd a csokival megcsorgatjuk. Tehetünk a közepébe is amikor a krémmel megtöltjük. Ha van idő akkor hűtőben állhat egy kicsit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése