három érett meghámozott avokádó
egy lime leve
egy kicsi lila hagyma apróra vágva
egy kicsi fokhagymagerezd
1 kk koriander
egy kicsi lila hagyma apróra vágva
egy kicsi fokhagymagerezd
1 kk koriander
Himalája só és őrölt bors
Az avokádót egy késsel hosszában keresztbe vágunk, puhának kellene
lennie a húsának. A magot kiszedjük (két oldalát ellenkező irányba megtekerjük), egy kanállal kikanalazzuk vagy egy
krumplipucolóval is leszedhetjük a külsejét ha túl kemény. Egy villával
összetörjük ha szeretnénk hogy nagyobb darabok maradjanak benne. Ha nem akkor
ha minden hozzávalót hozzáadtunk összeturmixoljuk vagy botmixeljük. Tegyük a hűtőbe hogy összeérjenek az ízek,
fedjük le, mert az avokádó megbarnulhat.Tegyük a sült csirke tetejére és adjunk hozzá gránátalmát (érdemes kesztyűben pucolni és kötényt felvenni :)).
Amivel még kiegészíthetjük:
- apró darabokra vágott paradicsom
- kis kanál méz
- magok
- csili
- oregánó
Felhasználás:
- ehetjük friss zöldségekkel,
- megtölthetjük vele a paprikát
- kenhetjük húsra, sült zöldségekre
- készíthetünk göngyölt húst
- még levesbe is tehetjük.
Ez az étel véd a szív- és érrendszeri betegségektől , karbantartja a koleszterin szintet, kálciumot káliumot, foszfort , nátriumot, magnéziumot és luteint tartalmaz, rostban gazdag.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése