2014. február 23., vasárnap

Guacamole - avokádókrém

Ez a mexikói étel sokféleképpen felturbózható, de az alapja általában ez:

 három érett meghámozott avokádó
       egy lime leve
 egy kicsi lila hagyma apróra vágva
 egy kicsi fokhagymagerezd
 1 kk koriander
        Himalája só és őrölt bors



Teheted sült csirke tetejére gránátalmával.
Elkészítés:
Az avokádót egy késsel hosszában keresztbe vágunk, puhának kellene lennie a húsának. A magot kiszedjük (két oldalát ellenkező irányba megtekerjük), egy kanállal kikanalazzuk vagy egy krumplipucolóval is leszedhetjük a külsejét ha túl kemény. Egy villával összetörjük ha szeretnénk hogy nagyobb darabok maradjanak benne. Ha nem akkor ha minden hozzávalót hozzáadtunk összeturmixoljuk vagy botmixeljük.  Tegyük a hűtőbe hogy összeérjenek az ízek, fedjük le, mert az avokádó megbarnulhat.Tegyük a sült csirke tetejére és adjunk hozzá gránátalmát (érdemes kesztyűben pucolni és kötényt felvenni :)).

Amivel még kiegészíthetjük:
  • apró darabokra vágott paradicsom
  • kis kanál méz
  • magok
  • csili
  • oregánó

Felhasználás:

  • ehetjük friss zöldségekkel,
  • megtölthetjük vele a paprikát
  • kenhetjük húsra, sült zöldségekre
  • készíthetünk göngyölt húst
  • még levesbe is tehetjük. 
Ez az étel véd a szív- és érrendszeri betegségektől , karbantartja a koleszterin szintet, kálciumot káliumot, foszfort , nátriumot, magnéziumot és luteint tartalmaz, rostban gazdag.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése