Mi van akkor ha glutén- és tejmentesen kell tejbegrízt készíteni kedves szerettünknek mert allergiás a tejre és a búzára? Hát kitalálunk valamit!
fél liter víz
6 ek kukoricadara
fél kk fahéj
3 ek méz
tetejére kakaópor
Elkészítés:
a vizet felforraljuk majd belekanalazzuk a gríznek való kukoricadarát. Lelkesen keverjük, míg besűrűsödik kb 4 perc. Ha valaki még sűrűbben szereti tegyen még egy-két kanállal. De vigyázat mert ahogy hűl még sűrűsödik ám tovább! Kis tálkákba vagy poharakba merjük és kicsit hagyjuk hűlni. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóporral vagy ehetjük gyümölccsel vagy lekvárral is.
Szia lenne egy kérdésem hogy mikor tesszük bele a mézet
VálaszTörlésElőre-is köszönöm :D
Kedves Laci!
TörlésMiután besűrűsödött és lezártad alatta a lángot tedd bele a mézet. Azért ne előbb mert odaéghet. :)