Ez a torta sütés nélküli és jó előre elkészíthető. Szuper egészséges és szuper gyors. Nagyon szeretek előre jól felkészülni, mert az élet egy rohanás és tudom milyen jó amikor biztonságban tudom hogy az étel már rendben van. Legyen akár az egy ilyen nagyszerű torta.
Hozzávalók:
a krémhez:
480g kesudió
fél citrom leve
150g agave szirup (vagy helyettesítheted mézzel)
100g kókuszzsír
a tésztához:
90 g magozott aszalt datolya
90 g kókuszreszelék
235g hámozott mandula
és valamilyen gyümölcs: 3 ek a krém feléhez plusz amennyivel díszíteni akarunk. Összesen nem több 10-15 dkg-nál.
Elkészítés:
A kesudiót felöntöm vízzel és hagyom ázni 8 órát. Majd leöntöm róla a vizet. A kókuszzsírt felmelegítem, hogy folyékony állagot kapjak. A krém hozzávalóit összeöntöm egy tálba. Magas falú tálba érdemes, különben a botmixelés után nagyobb takarítás lesz szükséges. Botmixerrel krémes állagúra mixelem. A felét kiveszem és a maradékot 3 ek gyümölccsel tovább mixelem. Így kétféle színű krémet kapok. A tészta hozzávalóit aprítóba teszem (vagy kézzel lehet mozsárban is megőrölni ha nincs elektromos eszköz ehhez) és mindet összedolgozom. Nekem kisebb aprítóm van ezért több adagban fért csak bele. Jöhet az összeállítás.
Egy kis alakú tepsibe vagy tortaformába vágok egy darab sütőpapírt, amivel kibélelem az alját. Az összedarált tésztának a felét az aljába nyomogatom kézzel egyenletesre. Ez lesz a tészta alap. Erre rákenem a kesudió krém egyik részét, én a gyümölcsöset használtam ehhez a szinthez, Aztán jöhet a másik adag tészta. Ezt is egyenletesen elosztom. Aztán rákenem a kesudió krém másik felét. Van ahol kicsit kézzel segítek hogy mindenhova egyenletesen jusson. Majd gyümölccsel díszítem. 6 órát hűtőben pihentetem (vagy többet is). A folyékony kókuszzsír megdermed és így válik jól vághatóvá majd a torta, Ha gyorsítani akarod akkor tedd be mélyhűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése