Hozzávalók:
15 dkg növényi vaj (nem hidrogenizált)
20 dkg virágméz
20 dkg bio nádcukor porcukorrá őrölve
3 tojás
fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
2 tk szódabikarbóna vagy gluténmnetes sütőpor
80 dkg kenyérnek való gluténmentes liszt (plusz egy kicsi a nyújtáshoz)
Elkészítés:
170 fokra előmelegítjük a sütőt. Indulásnak két tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy kis lábosban összemelegítjük a mézet, a vajat és a nádcukrot. Nem kell felforralni csak összemelegíteni, majd átöntjük egy tálba és hagyjuk hűlni. Majd hozzáadjuk a tojásokat és a mézeskalács fűszert. Robotgéppel jól összedolgozzuk. A liszt felével és a szódabikarbónával összekeverjük. Majd adagonként hozzáadjuk a maradék lisztet is. Gumis masszát kapunk.
Nyújtófát lisztezünk és a tésztát is megszórjuk még egy pici liszttel. Félbe vesszük a tésztát és kinyújtjuk, jó vékonyra kb 4 mm vastagra. Különböző formákkal kiszúrjuk. Én ezen a ponton vontam be a családot és lehetett mindenféle kreatív figurát készíteni. Mehet a sütőbe és 8-10 percenként lehet cserélgetni a tepsiket. Ha meghűltek, akkor lehet díszíteni, ha akarjátok. Sütőpapírral bélelt dobozokban jó tárolni, úgy sokáig puha marad. Jó ajándék is vendégségbe, de akár még a csomagokat is fel lehet egy-egy mézeskalács figurával díszíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése