
Hozzávalók:
1 kk kókuszzsír (vagy valamilyen olaj)
3 kis sárgarépa
negyed zeller
egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma összezúzva
2 nagyobb szem krumpli
1 l zöldségalaplé
35 ml (vagy 3 ek) kókusztej
130g lencse
250g kukorica (mélyhűtött)
só, bors
egy csipetnyi chili
egy babérlevél
dísztéshez citromgerezd, zöldfűszer, paradicsom
Elkészítés:
A sárgarépát, zellert, vöröshagymát, fokhagymát és a krumplit megpucoljuk és kisebb-nagyobb darabokra vágjuk ízlésünk szerint. A kókusszsíron 5 perc alatt átpirítjuk közben figyelünk hogy ne égjen le. Hozzáadjuk a memgosott kimért lencsét és kukoricát, majd felöntjük az egy liter alaplével és a pici kókusztejjel. Fűszerezzük a chilivel és a babérlevéllel. 20 percig főzzük. Jó sűrű levest kapunk. Kimerünk két nagy merőkanállal egy magas tálba és leturmixoljuk a leves 1/3át. Majd visszatöltjük a lábasba és jól összekeverjük. Citrommal vagy paradicsommal vagy akár zöldfűszerrel is díszthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése