10 perc a süti elkészítése és 10 perc a sütési idő. Tökéletes hétköznapokra reggelinek vagy délutáni tea mellé. Gyerekzsúrra vagy kirándulásra. A búzadara gluténmentes kenyérmorzsával tökéletesen helyettesíthető. Ez a süti is így készült.
Hozzávalók:
2 púpozott kanál darált mandula a sütiket ebbe forgatjuk majd
1 tojás (vagy ha erre érzékeny vagy akkor egy kiskanál chiamag két ek vízbe áztatva)
120 g nádcukor vagy eritrit
fél kk szódabikarbóna
50g darált mandula
120 g gluténmentes kenyérmorzsa (megszáradt gluténmentes kenyér pazar hasznosítása) vagy ha nem baj a glutén akkor búzadara (régen nagymamák így készítették)
3 csepp keserűmandula-aroma (elhagyható ha nincs otthon)
porcukor a süti meghintéséhez eritritből ha szereted a végén meghinteni
Elkészítés
Melegítsük a sütőt 200 fokra (légkeverés vagy gázsütő 3 fok). Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. A tojást vagy megduzzadt chiamagot az édesítővel összekeverjük. Beleszitáljuk a szódabikarbónát a darált mandulát, a gluténmentes kenyérmorzsát vagy a búzadarát és a mandulaaromát. A masszából nedves kézzel 16 golyót formázunk a golyókat a darált mandulában megforgatjuk. A tepsibe rakjuk és kicsit lelapítjuk. 8-10 percig sütjük. Kicsit hagyjuk meghűlni a tepsiben majd rácsra szedjük. A kihűlt sütiket a porcukor finomságúra darált eritrittel vagy nádcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése