Hozzávalók:
80 dkg édesburgonya
20 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
só,bors
1 bio zöldgésleves kocka
150 ml kókusztej vagy cocomas
a tetejére sonka vagy bármi más
Elkészítés:
a hagymát kókuszzsíron megfuttatjuk, majd rátesszük az apró falatokra vágott zellert és főzzük kb 10 percig, majd mehet bele az édesburgonya is apróra vágva, a zöldségleves alaplé, só, bors és a kókusztej is. Főzzük még 15 percig, majd ha megpuhult szedjük ki az apró zöldség felét. A többit összebotmixeljük. majd visszatesszük az apró zöldségfalatokat. A pirított apróra vágott sonkát tálaljuk mellé azzal lehet megszórni. Persze bármi mással is, lehet az sütőben sült kruton (ezt én ma leégettem :)), levesgolyó, és ízesíteni is lehet még plusz kurkumával, szerecsendióval, chilivel, ami csak belefér a fantáziába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése