2016. április 17., vasárnap

Édesburgonya-zeller leves

Szilvi barátnőméknél ettük ezt az isteni leves. Egyszerre krémes a mixelt zöldségektől és mégsem csak krémleves a zeller és édesburgonya apró falatoktól. Sült erdei sonkával kínálták ami szuper volt hozzá persze mindenki ízlése szerint szórja sült baconnel, krutonnal akár parmezánnal és fűszerezzétek fantáziátok szerint. Szilvi alaprecetje következik.








Hozzávalók:
80 dkg édesburgonya
20 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
só,bors
1 bio zöldgésleves kocka
150 ml kókusztej vagy cocomas
a tetejére sonka vagy bármi más

Elkészítés:
a hagymát kókuszzsíron megfuttatjuk, majd rátesszük az apró falatokra vágott zellert és főzzük kb 10 percig, majd mehet bele az édesburgonya is apróra vágva, a zöldségleves alaplé, só, bors és a kókusztej is. Főzzük még 15 percig, majd ha megpuhult szedjük ki az apró zöldség felét. A többit összebotmixeljük. majd visszatesszük az apró zöldségfalatokat. A pirított apróra vágott sonkát tálaljuk mellé azzal lehet megszórni. Persze bármi mással is, lehet az sütőben sült kruton (ezt én ma leégettem :)), levesgolyó, és ízesíteni is lehet még plusz kurkumával, szerecsendióval, chilivel, ami csak belefér a fantáziába.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése