Hozzávalók:
100g őrölt mák
50g rizsliszt
150 g gluténmentes shar B
150 g gluténmentes shar B
2 egész tojás
1-2 kk kókuszzsír
nagyon pici só
500 ml rizstej
Elkészítés:
robotgéppel az összes hozzávalót összedolgozzuk. Most jönnek azok a tuti tippek amik nélkül a mákos-rizslisztes tészta tuti hogy elszakadna. Melegítsd fel eléggé a palacsintasütőt. Minden egyes belekanalazás és újabb adag palacsinta tészta kisütés előtt keverd át az egész tésztát különben leül az aljára a rizsliszt és a mák is és a tetején úszik a rizstej/olaj. Minden palacsinta kisütése előtt kend át a palacsintasütőt olajjal vagy kókuszzsírral de ha speciális teflon felületen sütsz akkor nem kell. Míg sülnek a palacsinták hagyd őket nyugodtan sülni, csak akkor kezdd el felszedegetni a szélét ha már látod hogy kicsit felpöndörödik és hogy az alja megszilárdult, különben odaragad és szétszakad. Az első kettő után már szuperül megy majd és ha szereted a mákot akkor ez a palacsinta a kedvenced lesz! És mivel is ettük....meggyel....almaszósszal...csipkebogyó lekvárral...baracklekvárral de tuti jó mézzel vagy mogyoróvajjal is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése