2016. március 26., szombat

Húsvéti kalács

Húsvéti kalács vendégváró formában. Pizzaszósszal vagy pesztóval töltve a sonka mellé. Ez egy se nem édes se nem sós változat olyan ami tojás mellé vagy sonkához jól párosítható. Több töltelékkel erősebb ízű vékonyabban kenve kevésbé és még kalácsszerűbb. 

Hozzávalók:
50 dkg gluténmentes kenyérliszt
200ml rizstejszín
2 dl langyos rizstej
1 tk eritrit vagy más édesítő
1tasak por élesztő
2 ek olívaolaj
Pici só

Töltelék:
Pesztó vagy pizzakrém

Tetejére:
Tojássárgája ha fényesre szeretnéd de elhagyható
5dkg szezámmag

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben elkeverjük az édesítővel. Pár percig állni hagyjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk és olaolajjal megkenjük és 1 órát letakarva langyos helyen kelesztjük. Deszkán 25x30 cm nyújtjuk és a szósszal megkenjük. Feltekerjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A feltekert tésztát koszorú formájúra összetekerjük 2cm bevágjuk de ndm vágjuk át. A szeleteket kicsit elforgatjuk. A tetejét tojássárgával megkenjük de nem muszáj ki is hagyhatjuk. Szezámmaggal megszórjuk. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ezt a mennyiséget kétfelé osztottam így két kalács lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése