2016. március 6., vasárnap

Tea keksz glutén-, tojás- és tejmentes

Délutáni teázás? Szuper társasági élmény, de ha nem éppen puccos környezetben töltjük akkor is jó lehet vasárnap délután egy kis tea és mellé keksz. Az egész nem több sütéssel együtt 20 percnél így nem kell nagy áldozatot hoznunk. A gyerekeknek is érdekes szórakozás 5 órás teát rendezni :)







Hozzávalók:
75 g zabpehely (gluténmentes vagy sima)
150 g liszt (shar b vagy sima sütéshez megfelelő liszt)
1 kk fahéj
1 kk szódabikarbóna
150 g eritrit
1 kk Himalája só
120 g kókuszzsír
2 ek méz
pár csepp vanília kivonat

Elkészítés:
a sütőt 170 fokra melegítjük és két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A kókuszzsírt a mézet (vagy agave szirupot) és a vaníliát egy kis lábosban összemelegítjük de nem kell felforralni a lényeg hogy összekeverjük őket és híg állapotot kapjunk nem az hogy meleg legyen. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A sütőlapokra halmozzuk a diónál kisebb nagyságú golyókat melyeket aztán egy vizes kanál vagy a kezünk segítségével lelapítunk egyforma laposra. Olyan mintha szétesne de ha megsül mind egyben fog maradni! Ahogy a képen is látható. Nekem 29 db lett belőle. 10 maximum 12 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése