Sosem gondoltam volna hogy krémleves függő leszek, mert régebben gondom volt az állagával. Kissé babapépnek értékeltem ami mára csípősen szexi levessé változott. Azt is szeretem benne, hogy a keleties ízvilág mellett hagyományos feltéteket is elbír. Amikor vendégségben tálaltam először látni kellett volna egy-egy megdöbbent arcot hogy akkor ez most megint miii?....nagyon muris volt :D
Hozzávalók:
egy fej vöröshagyma
40 dkg sárgarépa
1 kk őrölt kurkuma
2 dl kókusztej
1 tk citromlé
1 tk méz
1 tk frissen lereszelt gyömbér
1 kk Himalája só és frissen tört fekete bors
1 kk apróra vágott chili paprika (mielőtt beletennéd vegyél ki azoknak külön egy adagot akik nem szeretik erősen)
Feltétnek:
pici tökmagolaj és pár szem tökmag rászórva
Elkészítés:
A répákat megtisztítjuk és karikára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon pár percig pároljuk. Rátesszük a répát és kis lángon 8-10 percig pároljuk, közben megkeverjük. Fűszerezzük kurkumával, sóval, borssal majd öntünk hozzá 4 dl forró vizet. Fedő alatt 8 percet főzzük. Hozzáöntjük a kókusztejet és botmixerrel püré állagúra mixeljük. Vigyázzunk nehogy a forró leves ránk fröccsenjen! Mézzel és citromlével ízesítjük. Most kell kiszedni azokat az adagokat amiket chili nélkül szeretnénk tálalni. A végén mehet bele a chili. Tálalásnál nagyon pici tökmag olajat teszek rá és pár szem tökmagot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése