2015. október 11., vasárnap

Andalúziai saláta

Nekem abszolút a déli saláták hangulatát idézi ez a sali, elég kiadós is így főételnek is megfelel. Az íze nagyban az olívaolaj ízétől függ szerintem a rét illatát és paradicsom ízét idéző illik hozzá csak igazán.


















Hozzávalók:
1 ek Dijoni mustár
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 ek ecet (vörösbor vagy balzsam)
50 ml olívaolaj
1 apróra vágott főtt tojás
1 kaliforniai paprika
2 pritamin paprika
fél karikára vágott lilahagyma
1 pohár főtt rizs
Himalája só és bors

Elkészítés:
előre megfőzzük a tojást és a rizst külön. A mustárt, ecetet, fokhagymát összekeverjük, sózzuk-borsozzuk. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olívaolajat vékony sugárban lassan öntve. Hozzáadjuk az apróra vágott tojást. A paprikákat feldaraboljuk és egy nagy salátástálban a rizzsel és a többi kikevert hozzávalóval jól összekeverjük és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése