Hozzávalók:
230g gluténmentes liszt
140 g vaj (nekem ez nem hidrogénezett növényi margarin volt)
90 g eritrit porcukorrá darálva
1 citrom leve
2 tojássárgája
Töltelék:
egy üveg lereszelt alma vagy 6 db alma lereszelve
fél citrom leve
fél kk fahéj
fél kk őrölt gyömbér
100g mazsola
Elkészítés:
A sütőt 150 fokra melegítem. A tészta hozzávalóit elmorzsálva összekeverem és kis gombócba gyúrom, majd egy fél órára a hűtőbe teszem.Addig az almát lereszelem és a fűszerekkel és mazsolával összemelegítem. Nem kell felforralni csak melegen összekeverni. Egy nyújtódeszkán a hűtőből kivett tésztát kettészedem és az egyiket kinyújtom és a sütőpapírral bélelt formát kibélelem, nem baj ha elszakad mert kis letépett tésztadarabbal foltozható. Ráteszem az alma tölteléket, majd kinyújtom a tészta másik adagját és az almás tölteléket lefedem vele. A félretett tojásfehérjével megkenem. Villával megszurkálom a tetejét több helyen is és 45-50 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése