2015. október 14., szerda

Almás pite

Ez a hagyományos és népszerű almás pite receptje. Ha valaki olyan mázlista mint én akkor kap az anyukájától előre lereszelt almát :) Most kint esik az eső azt hiszem ez már tényleg nagyon ősz, sőt már elég hideg is van. Jól esik az itthoni pihenés, beszélgetés, társasozás és egy kis almás pite. a hangulatot tovább lehet fokozni lekvárral, befőttel, vaníliakrémmel. Ahogyan Hófehérke és a madarak is készítették...


Hozzávalók: 
230g gluténmentes liszt
140 g vaj (nekem ez nem hidrogénezett növényi margarin volt)
90 g eritrit porcukorrá darálva
1 citrom leve
2 tojássárgája

Töltelék:
egy üveg lereszelt alma vagy 6 db alma lereszelve
fél citrom leve
fél kk fahéj
fél kk őrölt gyömbér
100g mazsola

Elkészítés:
A sütőt 150 fokra melegítem. A tészta hozzávalóit elmorzsálva összekeverem és kis gombócba gyúrom, majd egy fél órára a hűtőbe teszem.Addig az almát lereszelem és a fűszerekkel és mazsolával összemelegítem. Nem kell felforralni csak melegen összekeverni. Egy nyújtódeszkán a hűtőből kivett tésztát kettészedem és az egyiket kinyújtom és a sütőpapírral bélelt formát kibélelem, nem baj ha elszakad mert kis letépett tésztadarabbal foltozható. Ráteszem az alma tölteléket, majd kinyújtom a tészta másik adagját és az almás tölteléket lefedem vele. A félretett tojásfehérjével megkenem. Villával megszurkálom a tetejét több helyen is és 45-50 percig sütöm. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése