
Hozzávalók:
260 g liszt (gluténemntes shar B-ből, de barna rizslisztből 280, sima teljes kiőrlésűből 250g is elég)
150 ml víz
két púpozott tk Himalája só
még egy kis liszt a nyújtáshoz
kókuszzsír a sütéshez 1 kk vagy olaj
Elkészítés:
a hozzávalókat összekeverem és kézzel egy nagy golyót gyúrok belőlük kb 1 percen keresztül. 12 részre osztom egy kés segítségével és sodrófával kis hajszálvékony kerek lepényeket sodrok vele. Ha tapadna újra és újra meglisztezem. A palacsintasütőt egy kiskanál kókuszzsírral megkenem és felforrósítom. Beleteszem az első chapatit (nekem kettő is elfért egy serpenyőben) oldalanként max 1-1 percig sütöm. Ha a palacsintasütő nagyon felforrósodna lejjebb veszem a lángot. Ami elkészült melegen tartom (letakarom). Frissen tálalom, ekkor a legistenibb. Ha későbbre teszem tálalás előtt újra átmelegítem a palacsintasütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése