2015. szeptember 28., hétfő

Csokis-sütőtökös keksz amaránttal


Fahéjas, gyömbéres, szerecsendiós sütőtökös keksz ez tényleg olyan őszi hangulatú. Sőt! Ez egy olyan keksz amit könnyen lehet majd helloweenre rémisztően díszíteni. Az amaránt gluténérzékenyek is fogyaszthatják és nagyon egészséges a magnézium, vas és kálcium tartalma miatt. Így a tejterméket nem fogyasztóknak is hasznos ásványi  anyag forrás.
















Hozzávalók:
280g rizsliszt
38g amaránt
1 kk szódabikarbóna
1 kk Himalája só
1,5 kk fahéj
késhegynyi őrölt szerecsendió
késhegynyi őrölt gyömbér
150 g kókuszzsír
100g eritrit
1 nagy tojás
1 kk vanília kivonat
300g sült sütőtök pürésítve
100g 70%-os étcsokoládé apróra vágva vagy pasztilla


Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőlapot (2 db) sütőpapírral lefedjük. A lisztet, amaránt szódabikarbónát, sót, fahéjat, szerecsendiót és a gyömbért összekeverjük. Egy elektromos habverővel a cukrot és a kókuszzsírt krémesre keverjük, Majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kivonatot, majd a sütőtök pürét is. A liszttel összekevert hozzávalókhoz adjuk. Végül hozzákeverjük az aprór vágott vagy eleve pasztillában megvett csokidarabokat. Pár percig állni hagyjuk. 10X8 cm-es adagot teszünk egy helyre a sütőlapra. 30-35 percig sütjük. Ha apróbbakra vágyunk akkor legyen egy keksz két kiskanálnyi és így elég 12-15 perces sütési idő is. Rácson hagyjuk hűlni. Dobozban tároljuk.





2 megjegyzés: