Fahéjas, gyömbéres, szerecsendiós sütőtökös keksz ez tényleg olyan őszi hangulatú. Sőt! Ez egy olyan keksz amit könnyen lehet majd helloweenre rémisztően díszíteni. Az amaránt gluténérzékenyek is fogyaszthatják és nagyon egészséges a magnézium, vas és kálcium tartalma miatt. Így a tejterméket nem fogyasztóknak is hasznos ásványi anyag forrás.
Hozzávalók:
280g rizsliszt
38g amaránt
1 kk szódabikarbóna
1 kk Himalája só
1,5 kk fahéj
késhegynyi őrölt szerecsendió
késhegynyi őrölt gyömbér
150 g kókuszzsír
100g eritrit
1 nagy tojás
1 kk vanília kivonat
300g sült sütőtök pürésítve
100g 70%-os étcsokoládé apróra vágva vagy pasztilla
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőlapot (2 db) sütőpapírral lefedjük. A lisztet, amaránt szódabikarbónát, sót, fahéjat, szerecsendiót és a gyömbért összekeverjük. Egy elektromos habverővel a cukrot és a kókuszzsírt krémesre keverjük, Majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kivonatot, majd a sütőtök pürét is. A liszttel összekevert hozzávalókhoz adjuk. Végül hozzákeverjük az aprór vágott vagy eleve pasztillában megvett csokidarabokat. Pár percig állni hagyjuk. 10X8 cm-es adagot teszünk egy helyre a sütőlapra. 30-35 percig sütjük. Ha apróbbakra vágyunk akkor legyen egy keksz két kiskanálnyi és így elég 12-15 perces sütési idő is. Rácson hagyjuk hűlni. Dobozban tároljuk.
Szia, az amaránt milyen formában teszed bele? Puffasztott?
VálaszTörlésIgen puffasztott!!
VálaszTörlés