2015. szeptember 19., szombat

Pekándiós-fügés sütemény

A diós aszalt fügés sütemény olyan igazi őszi hangulatú sütemény lett. Ha őzgerinc formában sül akkor gyümölcskenyér jellegű, egyébként gyorsan fogyasztható apró kocka falat süti. Vaníliás szósszal vagy csokoládés körtével fokozható. Ez a süti azért inkább az egészséges kategória, mint a fogyókúrás, viszont nagyon finom.














Hozzávalók:
4 felvert tojás
4 ek eritrit vagy barna cukor
100 ml kókuszolaj
130 g rizsliszt
fél kk szódabikarbóna
170g cukrozatlan aszalt füge (egy szemet eltettem díszítéshez)
100g pekán dió

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy laposabb kistepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat habosra felverjük hozzáadjuk az eritritet és hozzákeverjük az olajat. A lisztet szódabikarbónát összekeverjük és három adagban a tojáshoz szitáljuk és elkeverjük. A pekándió túl nagyszeműnek ítéltetik akkor el lehet vágni, a fügéről a szárát el kell távolítani, és hosszúkás darabokra vágni. 45 percig sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése