2015. szeptember 13., vasárnap

Sajtos-spenót muffin

Van pár hozzávaló ami mindig van a mélyhűtőmben ilyen a spenót is. Gyors omletthez vagy tésztához mindig jó vagy főzelékként, de most muffint készítettem belőle.











Hozzávalók:
100g mélyhűtött spenót
175 g növényi sajt Violife (vagy 75g feta és 100g cheddar)
2 paradicsom
250g barna rizsliszt
Himalája só
1 kk szódabikarbóna
3 tojás
250g víz
60 ml olívaolaj
zöld fűszerek és frissen tört fekete bors


Elkészítés:
a spenótot előző este vedd ki a mélyhűtőből, hogy legyen ideje kiengedni (tegyél alá egy tálat nehogy a reggeli rutinba bekerüljön a hűtő kimosása is).
A sütőt 180 fokra melegítsd elő és a muffinsütő formát vagy befújd be olívaolaj sprayvel vagy béleld ki papírkapszlival, A sajtot daráld le. A paradicsomok lesznek a muffin tetejét a díszek így kerek szeletekre kell felvágnunk 12 darab kell legyen. Tedd egy papírtörlőre és a tetejére is tegyél egyet hogy jól felszívja róla a nedvességet, a muffinnak nem jó ha nedves rajta a dísz. A lisztet, sajtot, zöld fűszereket, szódabikarbónát és sót tedd egy nagy tálba és alaposan keverd össze. Egy másik tálban a felengedett spenótot, a vizet, a tojásokat és az olívaolajat habverővel kevdd össze. Most a száraz és nedves hozzávalókat keverd össze és (legkönnyebb egy fagyi gombócadagolóval, vagy egy nagyobb evőkanállal) merd a muffinformákba. A paradicsom szeletekkel díszítsd a muffinok tetejét. Süsd 25-30 percig amikor már létszik hogy a tetejük barnul. Finom reggeli, könnyű magunkkal vinni tízóraira és ha hazaérünk és még nincs mit vacsorázni pont jó pár falatnak. Kívülről csak egy kis muffin, de nagyon laktató falat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése