2015. augusztus 21., péntek

Cseresznyés csokitorta tej-, glutén- és cukormentesen

Augusztus 20.-a tortát kíván, nálunk dupla ünnep mert ezen a  napon van az évfordulónk. Ez most a 13. Így sütöttem egy tortát, ami a tűzijáték előtt és után is jól jött falatozni. A torta olyan könnyen variálható, piskóta mellet a krém bármilyen gyümölcsből is készülhet, kávés vagy diós és bármi ami éppen otthon akad.















Hozzávalók:
piskóta:
6 tojás
6 ek eritrit
6 ek barna rizsliszt
késhegynyi szódabikarbóna
krém:
nagy adag csokipuding
5 dkg kókuszzsír
egy üveg cseresznyebefőtt magozva, leve nélkül

Elkészítés:
a sütőt közepes fokozaton előmelegítjük. A kapcsos sütőformába sütőpapírt vágunk. A tojás fehérjét a sárgájáról leválasztjuk és a fehérjét elektromos habverővel elkezdjük felverni. Kitartás vagy 5-6 perc mire igazán jó lesz. Aztán az eritritet kanalanként adjuk hozzá és közben folyamatosan tovább verjük a habot. Ez is még 4-5 perc. Aztán jöhetnek egyenként a tojássárgák azokat is folyamatosan dolgozzuk a habba. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük és szitába öntjük, habverőről fakanálra váltunk és a lisztet a habba szitáljuk adagonként. Közben keverjük, óvatosan. 160 fokos sütőben 30 percet sütjük, majd ha lezártuk, még 10 percig a sütőben bent tartjuk. Ha hirtelen azonnal sütés után kinyitnánk az ajtót a piskóta összeesne. A sütés közben elkészítjük a csokipudingot és hozzákeverjük a kókuszzsírt. A cseresznyebefőttet ha nincs szerencsénk akkor magozni kell, válasszuk szét a cseresznye két felét így több helyre jut majd. A piskótát egy nagy késsel vízszintesen kettévágjuk és a csokipuding felével megtöltjük és rászórjuk a cseresznye nagy részét csak egy pár szemet hagyunk meg a díszítéshez. A piskóta másik felét rátesszük a tetejére és lekenjük pudinggal és cseresznyeszemekkel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése