2015. július 29., szerda

Ribizlis lepény

A ribizli finom üdítő friss íze, mákos lepénnyel kombinálva nagyon élvezetes lett. Rizsliszttel készítettem így a sütési idő az átlagtól 10-15 perccel hosszabb de az ízéért megéri és így gluténmentes is. Érdemes más gyümölcsökkel kombinálva is kipróbálni. A ribizlit átpaszírozva szószként is önthetjük a sütemény tetejére.















Hozzávalók:
200 g rizsliszt
7 egész tojás
10 dkg eritrit
400 g ribizli
fél deci kókuszzsír
pici só
50 g mák

Elkészítés:
A hozzávalókat elkeverjük a ribizli 2/3-át belekeverjük a többit a a tészta tetejére szórjuk. Sütőpapírral kibélelt tálban előmelegített sütőben 55 percet sült 170 fokon. Ha magasabb süteményt szeretnénk verjük fel a tojásfehérjét és forgassuk hozzá a többi már összedolgozott hozzávalóhoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése