
Hozzávalók egy kis üveghez:
2 kg alma (lehet vegyesen is válogatni)
2 citrom leve
Elkészítés:
az almát megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. Kb 4 dl vízzel és a citromok levével feltesszük főzni. Felforraljuk majd alacsony hőmérsékleten kb fél órát főzzük. ( Ha nem akarjuk megfőzni készíthetünk csak pürésítéssel is almapépet :) de ez nem áll el olyan sokáig). Ha megfőtt krumplinyomóval összetörjük, hogy apró darabok maradjanak benne ( már ha így szeretjük, ha nem, lehet teljesen összeturmixolni). Kis befőttesüvegbe vagy légmentesen zárható tálkákba tárolhatjuk. Mehet a polcra vagy a mélyhűtőbe is.
Ezt használhatjuk fel később süteményekhez vagy egy-egy kanállal lehet belőle falatozni ha valami édességet kívánunk, jó pudingba, zabkásához stb. Tehetjük sült hús mellé is. Mandulával vagy más maggal is isteni. Jó turmixalap és pácalap is.
Tovább fokozható ha más gyümölcsökkel vagy fűszerekkel vegyítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése