2015. január 5., hétfő

Diós almás sütemény

Fincsi, egészséges süti! Elsőre mikor kivesszük a sütőből elkeseredhetnénk hogy hát ez szétesik (magas reszelt alma-dió aránytól, meg mert nagyon nincs benne más..:)) de ne tegyük mert ha kihűl vághatóvá válik és az íze....hát az isteni!

















Hozzávalók:
3 nagy alma vagy 4-5 kisebb
20 dkg darált dió
3 tojás
10 dkg gluténmentes liszt
4 ek kókuszolaj vagy kókuszzsír felolvasztva
2 ek méz (elhagyható)
2 kk sütőpor
2 ek citromlé

Elkészítés:
Az almákat megmosás után lereszeljük és rácsavarjuk a citromlevet. A diót ledaráljuk, hozzátesszük a sütőport és a lisztet. A tojássárgát és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját a mézzel és a kókuszolajjal elkeverjük, a fehérjét egy pici sóval keményre verjük. A dióhoz adjuk a sárgáját, elkeverjük majd a fehérjét is óvatosan belekeverjük. 180 fokon légkeverésen előre melegített sütőben 30 perc vagy kenyérsütőben csak bake fokozaton 1 óra. Ha kész hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük. Plusz almával vagy lekvárral tálalhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése