2015. január 25., vasárnap

Bundában sült alma

A bundás almának két titka van: a megfelelően sűrű tészta és a tésztába forgatás előtti sima lisztbe forgatás. Fahéjas-porxukorral megszórva fini hétvégi reggeli.

















Hozzávalók (nagy adag):
5 édes alma (vagy 3 nagy)
240g barna rizsliszt plusz még kb 100 g
300 ml víz
2 kk sütőpor
két tojás
pici Himalája só

a tetejére megszóráshoz:
fahéj
vaníliás xilit

Elkészítés:
a hozzávalókat csomómentesre keverjük. Az almákat megmossuk, a héjat levágjuk, majd karikákra vágjuk és kiszedjük a közepét a magokat és a magházat. Ne vágjuk túl vékonyra mert amikor villát szúrunk bele a panírozásnál vagy amikor a forró zsírba tesszük szét fog szakadni, Csinálhatjuk fordítva is először távolítjuk el a magházat utána jöhet a felszeletelés. Először megforgatjuk a lisztben, majd megforgatjuk a tésztában és forró kókuszzsírban kisütjük (egy-egy oldal kb 1-2 perc). Ha marad a tésztából kisütjük palacsintának. Melegen tálaljuk (nem mintha hidegen nem lenne jó :)) és megszórjuk xukorral és fahéjjal. Diót szórhatunk rá és ha nagyon extrát akarunk vanília krémmel meglocsoljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése