2014. október 1., szerda

Sült hús és én

Ez a sült hús olyan finom és olyan ronda hogy mindenképpen szeretném megosztani a receptet viszont nem sikerült elég szép képet készíteni róla így most ezzel a kis vicces képpel tarkítottam ezt a receptet, amin sütőkesztyűvel bohóckodtunk.

















Hozzávalók:
másfél kiló sertéscomb
Himalája só, bors
egy ág kakukkfű és pár kisebb ág rozmaring
fél liter laktózmentes tej
10 dkg laktózmentes vaj

Elkészítés:
200 fokra előmelegítjük a sütőt. A húst egyben hideg vízzel lemossuk. Egy nagy lefedhető mély tepsiben vagy tálban sütjük. A húst besózzuk-borsozzuk és a tálba tesszük. Ráöntjük a tejet, beletesszük a fűszekereket és a vajat majd felöntjük a 3/4-ig vízzel. Érdemes még így is plusz sót szórni a tejbe. Tetejével lefedjük és 2 órát sütjük. Ha kész ellenőrizzük a belsejét hogy jól átfőtt-e. Próbáljuk meg nagy és igen éles késsel vékony szeletekre vágni. Vecsési savanyúsággal ajánlom. Igazi vasárnapi fogás, de kedd este is nagyon megfelelő volt....:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése