2014. szeptember 28., vasárnap

Fordított ananász torta

Ezt a receptet már sok helyen láttam, de én a Nigella Lawson-félét vettem alapul. Gyorsan készül és szimpatikus hogy nincs túl sok tészta benne és végül is az ananász gyorsítja az anyagcserét is nemigaz? :) Ez szerintem inkább egy csajos beszélgetős torta nem amolyan férfi gyomornak laktató fajta.
















Hozzávalók:
4-5 ek összevágott ananászhús
100 g barna rizsliszt
1 tk sütőpor
negyed tk szódabikarbóna
100 g puha laktózmentes vaj
3 ek méz
2 tojás

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra melegítjük és sütőpapírral bélelünk egy kerek lapos tortaformát. a sütőpapírra szórjuk az ananászdarabkákat elosztjuk hogy nagyjából mindenhova jusson. A többi alapanyagot összedolgozzuk. Ez nem egy folyós tészta de most azért próbáljuk meg beborítani vele a sütőpapíron elosztott ananászt. Egy villa segíthet, kb annyira osszuk el hogy az ananászokat azért összefogja a tészta. 25-30 percet süssük. Ha kész tegyünk rá egy tálat és fordítsuk meg hirtelen hogy az egész átessen a tálba. Húzzuk le a tetejéről a sütőpapírt és kész is van a torta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése