2014. szeptember 27., szombat

Ananászos currys rizs sült csirkével

Amikor még csak ketten voltunk a férjemmel és grillcsirkét vacsoráztunk, rendre maradt belőle másnapra. Így kis falatokra szedtem és átpirítottam egy kis kókuszzsíron. Ezt annyira megszerettem, hogy most is így csinálom. Az ananászos rizs pedig a szüleimtől származik, akik egyszer indiai estét adtak a barátaiknak és ez a köret azóta is megmaradt a családi receptek között.














Hozzávalók:
egy egész csontos csirkemell
egy babérlevél
sok himalája só és bors
1 kk köménymag
kókuszzsír
rizs
15 dkg aprított ananász
1 kk curry

Elkészítés:
az egész csontos csirkemellet jól besózzuk, mellé egy pohár vizet öntünk a sütőtálba és mehet bele a köménymag és a babérlevél. 220 fokon előmelegített sütőben fedő alatt 50 percig sütjük (majd még 5 perc pirítás fedő nélkül). Ha kész kisebb darabokra szedjük és kókuszzsíron átpirítjuk. A rizst átpirítjuk a kókuszzsíron és felöntjük annyi vízzel, hogy a rizst egy ujjnyira fedje, majd megszórjuk a curryvel, beletesszük az ananász felét majd sózzuk, borsozzuk. Jó kicsit több sót tenni rá, valahogy az édes íz mellé nagyon kívánja a sósat. Ha lefőtt a víz mehet rá a többi ananász és lehet tálalni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése