2014. szeptember 15., hétfő

Svéd gomba

Ez gyerekkorom egyik legkedvesebb salátája. Néha úgy érzem hogy egy kis luxussal kell kényeztetnem magam így a dolgos hétköznapi estére gondolva előre szeletelt gombát vettem. Mert megérdemlem! :)













Hozzávalók:
400g friss szeletelt csiperkegomba
egy nagy fej vöröshagyma
200 g sűrített paradicsom
Himalája só és egy pici őrölt bors
egy kk balzsamecet
3 ek méz vagy 2 ek eritrit
egy babérlevél

Elkészítés:
a felaprított hagymát megpároljuk a felaprított gombával együtt, ez egy kis levet fog ereszteni. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet és a paradicsompasztát, majd pároljuk 20 percig (közben ellenőrizzük hogy ne égjen oda, a végeredmény sűrű paradicsomszósz kell hogy legyen). A végén adjuk hozzá a balzsamecetet és a mézet vagy édesítőt. Még nincs kész mert ez úgy a legfinomabb ha le van hűtve úgyhogy a fazekat hideg vízfürdőbe állítottam, de a legjobb úgy ha pár órát hűtőben pihen. Gluténmentes falatokkal ettük. Finom camambert-es pereccel vagy reggeli szalámis paleo falatkákkal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése