2014. október 25., szombat

Bajor perec gluténmentesen

Már többször is olvastam hogy akkor lesz a pékáru tényleg olyan profi mint a pékségben, ha miután megkelt forró vízben gyorsan megfőzzük majd megsütjük. Ezt a receptet a Partiételek c könyvből vettem, amolyan partifalatok vagy tipikus tapas fogások vannak benne. Nagyon jók!












Hozzávalók:
300g gluténmentes liszt (shar B mix)
2 tk szárított élesztő
1/2 tk só
2 ek kókuszolaj vagy más olaj
50 g szódabikarbóna
2 ek szezámmag (de lehet nagyszemű só, napraforgómag vagy akár mák is)

Elkészítés:
összekeverjük a lisztet, élesztőt, sót és az olajat majd 170 ml meleg vízet. Ezt jól eldolgozzuk habverővel vagy dagasztókarra. Letakarva meleg helyen 45 percet kelesztjük. Ha megkelt 8 részre osztjuk ( vagy ha piciket akarunk akkor akár 14 részre is) majd hosszúkás rudakat formálunk és perec formájúra hajtjuk és jól összenyomkodjuk a végeket. Újabb kelesztés 15 percig. Közben 2 liter vizet felforralunk és beleöntjük a szódabikarbónát de óvatosan mert ha egyszerre beleöntjük hirtelen kifut! Majd egy szűrőkanállal egyszerre kettőt beleteszünk a vízbe és egy-egy oldalát egy-egy percig főzzük. Nem kell aggódni nem fő szét, nem jön szét, nem lesz puha nagyon könnyen kezelhető. Ha kész lecsöpögtetjük majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk szezámaggal vagy amihez kedvünk van. Előmelegített sütőben 25 percet sütjük 160 fokon légkeverésen.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése