2014. augusztus 23., szombat

Szilvás csokitorta

A Balatonon szedett szilvát tettem a névnapi csokitortába. Ha van idő a tortát a hűtőben tartani akkor a krém még jobban megszilárdul mint a képen.

















Hozzávalók:
Piskóta:
100g gluténmentes liszt vagy dió
1 kk sütőpor
100g laktózmentes vaj vagy kókuszzsír
100g kókuszcukor vagy eritrit
4 tojás
Krém:
100g laktózmentes vaj vagy kókuszzsír
12 szem magozott szilva plusz egy szilva a díszítéshez
3 ek holland kakaópor
3 ek kókuszcukor vagy eritrit

Elkészítés:
Először megsütjük a piskótát. A tojássárgákat a vajat és az édesítőt elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük majd a vajas tojáshoz keverjük. A habot beleforgatjuk egy nagykanállal. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverés) 25 percet sütjük egy villával megszúrjuk ha már nem ragad rá a tészta akkor kész. A krémet összeállítjuk míg sül a piskóta. A vajat, szilvát, a kakaóport és az édesítőt összeturmixoljuk. Ha kókuszzsírból készítjük akkor tegyük hűtőbe hogy kenhetővé szilárduljon. Ha a piskóta kész rácson hagyjuk meghűlni (különben ha rátesszük a krémet az megolvad és szétfolyik). Kettévágjuk és a krém felével megkenjük majd rátesszük a felső részt és azt is megkenjük a tetején majd egy szem kettévágott szilvával díszítjük. 10 személyes csokitorta lesz belőle. Ha van rá lehetőség akkor hűtőben 1-2 órát még hűthetjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése