2014. augusztus 25., hétfő

Barackos pite glutén- és laktózmentes

Ha esetleg több napra elutaznátok vagy csak egy csajos napra vágytok a barátnőkkel vagy akár egész napos bevásárlókörútra indultok így szeptember előtt ezzel a sütivel hagyjátok otthon a családot!
















Hozzávalók:
10 dkg laktózmentes vaj vagy kókuszzsír
15 dkg gluténmentes liszt vagy őrölt mandula
2 kk Dr Oetker sütőpor vagy szódabikarbóna
4 tojás
4 egész barack
10 dkg xilit vagy édesítő vagy méz

Elkészítés:
a vajat a tojássárgákat és az édesítőt összedolgozzuk, a tojásfehérjét felverjük. A barackot kis szeletekre/darabokra vágjuk. A lisztet és a sütőport elkeverjük majd a tojássárgás masszához adjuk és csomómentesre keverjük (robotgéppel egyszerűbb mint kézzel). Mehet bele a tojásfehérje is ezt már csak kanállal forgassuk bele. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejére szórjuk a barackot. Néhány majd lejjebb süpped de sok megmarad a tetején. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverés) 40 percet sütjük, szúrjunk bele egy villát ha már nem marad tészta rajta akkor megsült (mindig a közepébe szúrjuk).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése