2013. december 4., szerda

Karikás szemek

Többféle elszíneződést ismerünk ami a szem alatti karikákat illeti és ennek sokféle okai lehetnek és arra többféle megoldás létezik. Van akinek lilás-kékes-pirosas van akinek barnás-sárgás-zöldes az elszíneződés, sajnálatos módon a legtöbb esetben ez a genetikán múlik, egyszerűen örököljük.

Nyilván egyértelmű hogy a nem megfelelő életmód is sokat ronthat az elszíneződésen, ami a vérkeringésre negatív hatással van az a karikákra is. Fokozottan igaz ha az átlagosnál is vékonyabb a szem alatti bőr. Tehát nem tesz jót ha valaki keveset alszik vagy nem étkezik elég vitamindúsan, nagyon rossz hatással van a karikákra a stressz, plusz stressz alatt az arcbőr még fehérebbé válhat így a karikák is jobban kirajzolódnak. A harmadik fő ok pedig a bőr öregedése.

A pigmentáció ellen tehetünk a következőkkel:
C-vitamin: csökkenti a pigmentáció megjelenését
édesgyökér kivonat: megakadályozza a pigmentációt
kivi: sok C-vitamint tartalmaz          
arbutin: kifehéríti a sötét karikákat
UVA/UVB védelem
K-vitamin

Ha ezek közül választunk, mint összetevő a szemkrém kiválasztásánál akkor jó úton haladunk. Amit még tehetünk az a C-vitamin bevitel nemcsak külsőleg de belsőleg is.
Csili, licsi, citrom, narancs, grapefruit, nyers káposzta, kivi, brokkoli, eper stb. Ha más formában is kiegészítenénk a C-vitamin bevitelt akkor együnk aszkorbinsavat (mi lehűtött teába tesszük). 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése