2013. december 12., csütörtök

Gránátalmás zabmorzsa

Biztos olvastatok már egy csomó olyan torta receptet ami úgy kezdődik, hogy némi kekszet össze kell törni és ez a tora alapja. Én olyan magam sütős vagyok, persze van hogy az ember rákényszerül a bolti kekszre, de ha időben felkészül (ez alapelve a fogyókúrás és a tudatos táplálkozásnak) akkor nem érheti meglepetés :)
A recept alapja egy cukorbetegeknek készült répás mézeskalács amit imádok. Lehet rá gyümölcskrémet, csak gyümölcsöt, gyümölcsöt zselével tenni, avagy megszórni vele a sütemény tetejét vagy torta alapnak használni és még a reggeli müzlit is helyettesíti (mehet rá gyümölcslé vagy joghurt). 

Hozzávalók: 
5 dk letisztított lereszelt répa (ez kb egy nagy répa fele)
5 dkg vaj
10 dkg édesítő (én 10 szem stevia bogyót törten össze egy nagy kanálban)
1 közepes tojás
1 kk fahéj
pici csipet Himalája só
10 dkg darált mandula
20 dkg darált zabpehely (gluténmentes)

Elkészítés:
A vajat (melyet érdemes előre kivenni a hűtőből hogy ne legyen kemény) elkeverjük az édesítővel. Hozzáadjuk a tojást, a fahéjat és a sót. Aztán a sárgarépát, darált mandulát és zabot. A tésztát összegyúrjuk és kinyújtjuk, ragad és szétesik, de ez a dolga hiszen morzsát készítünk. Beleszórjuk a sütőpapírral bélelt nagy tepsibe és 175 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt átlátszó üvegben tárolhatjuk, ha az üveget feldíszítjük akkor saját készítésű müzliként még ajándéknak is jó. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése