2013. július 21., vasárnap

Gesztenye-palacsinta

Gesztenye-lepény palacsinta formában. Nem is gondoltam hogy a gesztenyelisztből elsőre sikerül szakadásmentes palacsintát készíteni és ízre is igen jó. Nagyon feldobódtam mikor megkóstoltam. Voltak már kevéssé sikeres kísérleteim, amikor ehhez a palacsintához hasonlóan csak úgy kísérletezgettem és elsőre hát a kuka telt meg és nem a gyomrunk. :D Így most nagyon boldog vagyok hogy az első próbálkozás ennyire sikeres lett.

Hozzávalók:
200g gesztenyeliszt
450 ml tisztított víz
kicsi só
1 dl kókuszzsír
2 egész tojás

Elkészítés:
Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk és pár perc alatt gépi habverővel csomómentesre keverjük. Ki kell tartani mert egy perc alatt nem lesz csomómentes. Majd palacsintasütőben kisütjük, kókuszzsírt tettem legelsőre alá de azzal leragadt, majd minden nélkül sütöttem tovább és mind szép lett.

Hozzá holland kakaóval vegyített eritritolt adtam.
El tudnám képzelni palacsinta tortaként is ha lenne még belőle annyi, hogy elkészíthessem. De majd legközelebb.


1 megjegyzés:

  1. Finom,tekerhető, nem törik és nem szakad. Férjem a nagy palacsinta sütő a családban és azt mondta, hogy úgy viselkedett a tészta, mintha a hagyományos alapanyagokból keverte volna.
    Köszi az receptet.

    VálaszTörlés