2013. július 20., szombat

Tejszínes-gombás ragu szélesmetélttel

Bár a kivitelezésen nem látszik de ez egy tuti éttermi koszt. Vasárnapi ebédre találó fogás.

Hozzávalók:
350 g friss gomba (lehet mellé még 15 g shitake gomba)
50 g tökmagliszt (vagy valamilyen az éppen aktuális étrendbe illő liszt)
600 g sertés szűzérme vékonyra csíkozva
2 vöröshagyma
1 ek tárkony
250 g hosszúmetélt (ez lehet kínai hosszúmetélt lehet teljes kiörlésű vagy no carb noodle is)
300 ml tejszín (vagy cocomas)

Elkészítés:
A szűzérmét felszeleteljük megsózzuk a tökmaglisztbe forgatjuk jól megborsozzuk és két kanál kókuszzsíron 5-5 perc alatt átsütjük, majd kivesszük és melegen tartjuk.A tésztának feltesszük főni a vizet, majd ha forr beledobjuk és pár percig főzzük míg meg nem puhul. Az apróra vágott vöröshagymát pár perc alatt megpároljuk majd a megtisztított felcsíkozott gombát hozzáadjuk. Ha szárított gombát használunk akkor forró vízzel átöblítjük majd egy kis szűrőn állni hagyjuk pár percig és mehet ez is a hagyma mellé. 10 percig pároljuk majd sózzuk (Himalája só) borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, a tejszínt és a húst. Az egészet fedő alatt összefőzzük további 10 perc alatt. Tálaláskor dobhatunk rá cukorborsót vagy még plusz borsot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése