2013. július 21., vasárnap

Uzsonna- avagy partyfalat

Ez az az étel ami ebédre is jó meg vacsorára is jó és uzsonnára meg reggelire is. :)

Hozzávalók (3 adaghoz):
1 kiló gluténmentes liszt
7 dl tisztított víz
Himalája só
2 tasak élesztőpor
1 kk stevia
bors
6 ek kókuszzsír

Feltét egy adaghoz:
egy csomag hajszálvékony sonka
20 dkg reszelt sajt (laktózmentes)
paradicsomszósz a megkenéshez

Elkészítés:
A lisztbe szórjuk a sót és borsot esetleg oregánót. Az élesztőt és a steviát langyos vízzel elkeverjük, majd az összes hozzávalót összedolgozzuk. Igen az élesztő úgy is megkel ha nem adunk hozzá kristálycukrot hanem steviát használunk. 30-40 percet kelesztjük. Nekem a kelesztőtál nagyon bevált így kevesebb idő alatt is megkel. A tésztát háromfelé szedem és kinyújtom mindet. Az egyikre teszem a feltét. Megkenem a paradicsomszósszal rá a sonka majd a sajt. Sütőben 180 fokon 20 perc.
A másik kettő adagot is kinyújtom és frissentartó fóliába csomagolva kinyújtva teszem a mélyhűtőbe. A feltétet így cserélgethetem majd és mozgalmas hétköznapokon sem kell valami tartósított izéhez nyúlnom.

Uzsonnára apró falatokra vágva evőeszköz nélkül is meg lehet enni, ha még apróbbra vágjuk akkor pedig kis pálcikákkal megtűzdelve party falatnak is megállja a helyét. Koktélparadicsommal díszítve vagy ubival vagy koviubival..

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése